Adres: Biest 22 2960, Brecht | Telefoon: 32 3 313 92 00
Facebook
Afspraak

Verte glazen

Een korte aanpassingsperiode, superieur helder zicht. U merkt nauwelijks dat u een bril draagt.

De ZEISS verte glazen worden door een opticien aangemeten om perfect bij de leesgewoontes en behoeftes van de drager te passen.

Compromisloos nauwkeurig – of het nu om brillenglazen voor lezen gaat of voor afstand, met een gegarandeerd excellent draagcomfort en snelle gewenningsperiode voor de drager.

ZEISS biedt vier kwaliteitsniveaus, van traditioneel sferische tot gepersonaliseerde brillenglazen.

Ben u op zoek naar het allerbeste, dan is deze prestatielaag prefect voor u! Unifocale brillenglazen van kwaliteitsklasse 1 bieden uw ogen de ultieme ervaring. Door het integreren van alle gegevens die gemeten zijn door uw opticien en het gebruik van onderscheidende productiemethoden bieden deze brillenglazen voortreffelijk helder zicht in alle richtingen tot aan de rand van het brillenglas – ook bij hoge sterktes. Tegelijkertijd zorgen deze sterk geïndividualiseerde brillenglazen voor een buitengewoon hoge draagtolerantie, zelfs bij hoge cilinders en prismatische sterktes. Deze prestatielaag is met name geschikt voor brildragers met een aandoening genaamd geassocieerde heteroforie, wat gebruik van prismatische sterktes vereist. Deze kwaliteitsklasse biedt het ultieme qua individualisering van het brillenglas.

Helderheid die u zal verbazen! Unifocale brillenglazen in kwaliteitsklasse 2 worden geproduceerd met de onderscheidende freeform-technologie van ZEISS. Zo wordt nog meer visueel comfort over het gehele oppervlak van het brillenglas bereikt en de verstoringen op de periferie van het brillenglas, zichtbaar op gebruikelijke unifocale brillenglazen, zijn vrijwel verdwenen. Unifocale brillenglazen in deze kwaliteitsklasse houden rekening met méér aspecten van de sterkte van individuele brildragers tijdens het productieproces, waaronder bolling, cilinder, as, prisma en prismabasis. Het brillenglas is extreem vlak en plat ontworpen. Alles verschijnt helderder en natuurlijker. Meer informatie over de freeform-technologie van ZEISS.

Unifocale brillenglazen binnen deze kwaliteitsklasse 3 hebben een asferisch ontwerp en zijn het meest geschikt voor brillenglazen in het plusgebied, met andere woorden: voor brildragers die verziend zijn. Het voordeel wat zij ten opzichte van de prestaties van het sferische ontwerp hebben, is dat asferische brillenglazen normaliter tot 20% lichter en vlakker zijn dan de sferische varianten met dezelfde sterkte. Ze hebben tevens een opvallend vlakkere ronding aan de voorzijde – terwijl altijd dezelfde uitstekende visuele prestaties behouden blijven. Het resultaat is dat de ogen van de brildrager minder uitvergroot zijn dan bij gebruikelijke brillenglazen. Asferische unifocale brillenglazen zijn een goede keuze voor brildragers die hoge sterktes hebben en die op zoek zijn naar een visueel aantrekkelijke bril die voortreffelijk zicht biedt.

De unifocale brilglazen van kwaliteitsklasse 4 bestaan uit een sferisch brillenglasontwerp – een populaire keuze voor unifocale leesbrillen. ZEISS introduceerde haar eerste sferische brillenglazen in 1912 met een ontwerp wat bekend staat als punt-focale beeldvorming – Punktal® van ZEISS. Beschikbaar in mineraal glas en kunststof kunnen ze zowel bij hoge als lage sterktes gebruikt worden. Het geoptimaliseerde oppervlak van het brillenglas zorgt voor precieze beeldvorming – dus zelfs op dit basisniveau qua kwaliteit kunt u van uitstekend zicht genieten.

Kunststof unifocale brillenglazen zijn de perfecte manier om comfortabel zicht te bereiken bij mensen die lage sterktes nodig hebben, typisch voor leesbrillen. Kunststof unifocale brillenglazen zijn daarom bijzonder geschikt voor lage tot matige myopie (bijziendheid ) en lage hyperopie (verziendheid). Deze sferische unifocale brillenglazen bieden niet alleen perfect zicht, ze zijn tevens ontworpen om perifere onscherpte te minimaliseren. Brildragers profiteren mee van de moderne productiemethoden die deze brillenglazen buitengewoon licht maken. Kunststof unifocale brillenglazen kunnen het gewicht van de bril, vergeleken met mineraal glas, tot 40% verminderen. Kunststof brillenglazen zijn dan ook erg goed bestand tegen breuk, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor kinderbrillen en sportieve activiteiten.

Echter zijn voor mensen die erg bijziend zijn unifocale brillenglazen van mineraal glas nog steeds de beste keuze. Afhankelijk van de benodigde refractie-index is het nu mogelijk om extreem vlakke en esthetisch aantrekkelijke brillenglazen te produceren, zelfs voor hoge sterktes. Daarnaast vermindert een antireflectiecoating de onooglijke ‘sterkteringen’ die zich voordoen bij een hoge refractie-index, waardoor de ogen van de brildrager er veel natuurlijker uitzien. Zorgvuldige selectie van de juiste montuurafmeting en -vorm heeft tevens invloed op de dikte van het brillenglas, dus ook op het totale gewicht van de bril. Zoals altijd: de beste benadering is deskundig advies inwinnen bij uw opticien.