Adres: Biest 22 2960, Brecht | Telefoon: 32 3 313 92 00
Facebook
Afspraak

DriveSafe glazen

Voor iedereen die een meer ontspannen rijervaring wil

Of we nu vaak of zelden rijden, een goed zicht tijdens het rijden is belangrijk voor iedereen. Rijden in slecht weer en moeilijke omstandigheden is oncomfortabel en levert veel stress op voor veel mensen. De vereisten voor een optimale bril om te rijden zijn erg gelijkwaardig.

Bestuurders die een bril dragen, willen:

  1. beter zicht in slecht weer, ‘s nachts of in de schemering
  2. minder schittering
  3. minder zichtproblemen bij het veranderen van de kijkafstand

1// ZEISS Luminance Design™-technologie

ZEISS DriveSafe heeft een geoptimaliseerd brillenglasontwerp dat rekening houdt met de grootte van onze pupillen bij zwak omgevingslicht. Er is een brillenglasontwerp voor unifocale brillenglazen en een ontwerp voor multifocale brillenglazen. Het resultaat: verbeterd en ongeëvenaard zicht bij het rijden in zwak omgevingslicht.

2// ZEISS DuraVision DriveSafe brillenglascoating

ZEISS heeft voor DriveSafe een speciale nieuwe coating toegepast om rekening te houden met de vele verschillende situaties tijdens het rijden wanneer onze ogen last hebben van schittering. De DuraVision® DriveSafe-coating van ZEISS reflecteert gedeeltelijk golflengtes in het hoogenergetisch, zichtbare gedeelte van het blauwe-lichtspectrum, met inbegrip van de bandbreedte rond een golflengte van 450 nm. De DuraVision® DriveSafe -coating van ZEISS beperkt de oncomfortabele schittering hierdoor tot 64%* vergeleken met premium antireflectiecoatingen.

*Met de DuraVision DriveSafe meldden testrijders 64% minder problemen met schittering met de nieuwe coating in vergelijking met andere premium AR-coatings.

3// Het DriveSafe Multifocale brillenglasontwerp van ZEISS

ZEISS biedt een speciaal ontwerp waardoor autorijden met multifocale brillenglazen comfortabeler en veiliger wordt. Geoptimaliseerde kijkgebieden maken het voor de ogen gemakkelijker om in te stellen bij switchen tussen wegdek, dashboard en achteruitkijk- en zijspiegels. Het hoofd maakt minder horizontale bewegingen. Het nabijgedeelte is tegelijk zo ontworpen dat een DriveSafe-bril de hele dag kan worden gedragen. De bril is dus ook geschikt voor andere activiteiten, met inbegrip van lezen.**

** Bron: Samen met zijn externe partner FKFS heeft ZEISS in uitvoerig onderzoek tijdens het autorijden het kijkgedrag van automobilisten onderzocht met een oog-hoofd-tracking-technologie.
FKFS – Forschungsinstitut für Kraftfahrwesen und Fahrzeugmotoren Stuttgart [Onderzoeksinstituut voor Automobieltechniek en Voertuigmotoren] – is een onafhankelijke stichting verbonden aan de Universiteit van Stuttgart. FKFS is opgericht in 1930 en is één van de grootste en toonaangevende onderzoeksinstellingen op vlak van automobielontwikkeling, en levert diensten aan grote automerken en leveranciers.