Adres: Biest 22 2960, Brecht | Telefoon: 32 3 313 92 00
Facebook
Afspraak

Office glazen

Uw zichtbehoeftes op het werk. Wat is uw werksituatie?

Afhankelijk van de vereisten op het werk moeten uw ogen diverse taken verrichten. In het algemeen wordt er verschil gemaakt tussen de volgende 3 types werksituaties.

Leeswerkplekken:

Voor mensen die vornamelijk moeten lezen op hun werk – bijvoorbeeld architecten, redacteurs of belastingadviseurs. Belangrijkste element voor hun office glazen is een nadruk op het leesgebied met een maximale kijkafstand van 1 meter. De grotere afstand biedt de drager duidelijk meer leescomfort – leesbrillen daarentegen zijn gewoonlijk alleen geoptimaliseerd voor afstanden van 40 tot 50cm.

Werkplekken met een computerscherm:

Deze mensen wisselen hun blik vooral tussen toetsenbord en beeldscherm, bijvoorbeeld programmeurs, journalisten of medewerkers van een callcenter. Hun office glazen moeten helder, natuurlijk gezichtsvermogen bieden van de leesafstand tot een maximale afstand van 2 meter – dat is ideaal voor een kantoor.

Een werkplek binnen met veel klantencontact:

Deze mensen hebben vaak onder vier ogen contact met klanten, staan herhaaldelijk op en verlaten hun werkplek en computer regelmatig, bijvoorbeeld in detailhandel of productie. Het optimale brillenglas zorgt in dit geval voor natuurlijk gezichtsvermogen van de leesafstand tot en met een afstand van ongeveer 4 meter.

Extra zichtcomfort bij kunstlicht.
Voorkom vermoeide ogen en overbelasting van het oog.

Of het nu een smartphone is, een led-licht, een monitor, tv, tablet of een e-reader: moderne lichtbronnen geven meer blauw licht af dan waar we vroeger aan blootgesteld waren. Blauw licht kan gevaarlijk zijn en veel mensen vinden het oncomfortabel. Ook belast het de ogen veel. Bovendien heeft het effect op ons bioritme. Een speciaal filter voor blauw licht in het brillenglas kan u meer zichtcomfort geven.