Adres: Biest 22 2960, Brecht | Telefoon: 32 3 313 92 00
Facebook
Afspraak

Tot nu toe werden enkelvoudige- en klassieke multifocale glazen aangemeten door middel van een 1 puntmeting; herkenbaar aan het kruisje dat op het glas werd getekend door de opticien. Naar aanleiding van de oogmeting werden vervolgens de glazen in de bril geslepen, waardoor je weer scherp kon zien. Deze methode wordt nu meer dan 100 jaar gebruikt.

Sinds kort is het mogelijk om glazen aan te meten met behulp van een 5 puntmeting. Naast de pupilafstand wordt nu ook de hoogte, de inclinatie, de montuurdoorbuiging en de afstand van oog tot glas gemeten in combinatie met een revolutionaire frees slijptechniek. Met deze glazen ga je net als bij een HD-tv een HD-zicht krijgen. Naast het HD-zicht zal door deze techniek de vertekening die altijd aanwezig is in een glas, sterk reduceren, zodat je ogen dit niet meer zal hoeven te compenseren en je comfortabeler zal kijken. Deze glazen hebben vooral een groot voordeel in het donker en achter de computer.

Om de HD-glazen goed aan te meten hebben we in samenwerking met glasfabrikant Hoya een aanmeetcentrum in onze zaak geopend waar wij bijzonder trost op zijn.